Skintaxmountain

Den senaste veckan har spenderats i Skinnskatteberg, det har varit kära återseenden och väldigt hög mysfaktor. Varje morgon pratades det om det hemska som drabbat Norge och varje kväll var vi uppe till 2. Vi har haft X-men maraton och i måndags såg vi den sista Harry Potter filmen.

Jag gick in i biosalongen med enorma förhoppningar och filmen lyckades nästan hålla uppe nästan alla förhoppningar jag nåsonsin haft. Allt var så otroligt välgjort och de samanfattade den sista och viktigaste delen av boken riktigt bra. Självklart fanns det mycket småsaker att störa sig på men i det hela så var den sista filmen allt jag hoppades på att den skulle vara. Det är också värt att nämnas att jag nästan grät mig igenom hela filmen, när jag väl började så gick det inte sluta. Även fast filmen var så otroligt bra så gick jag ut från biografen med sorg i hjärtat, min barndom var officielt över.


Jag satte mig på en cyckel för första gången på sju år och vi tog en liten tur till en sjö där vi badade och hade det gött i solen. Det var också många timmar av slöande, spelande och pratande. Elin åkte sorgligt nog hem lite tidigare än planerat så jag och miriam fick klara oss själva.


Vi gjorde så många olika saker att jag knappt minns vad vi gjorde, tiden bara flög förbi (så som den alltid gör om man har roligt) I går var vi iaf och fikade någonstans vid fagersta, vi sprang runt i flera olika mataffärer och spelade (vad som enligt mig) var helt omöjliga kortspel.

Nu har jag ytterligare tre inplanerade återseenden med dessa fantastiska människor och jag längtar så otroligt tills nästa gång.

Sommarlov på riktigt.


Mitt hemagjorda iste står redo i kylen och jag ska snart dricka litervis medans jag tittar på True Blood, som jag fick låna av Jannika i utbyte mot mina Supernatural dvd:er. Väskan är färdigpackad och jag är mer än redo för att spendera en vecka med två av mina mest älskade vänner. Det kommer alltså vara ganska dött här en vecka framåt.

Ska ni göra något kul den kommande veckan?

Födelsedag till sjöss.

Igår fyllde min älskade far år och det firade vi genom att åka ut med min broders båt. Det fiskades, grillades och åts tårta. Jag och mamma fiskade upp varsin abborre och vi såg en bäver. Det var en av de mysigaste kvällarna på väldigt länge och jag tror nog att det blir en liten tur snart igen. (och imorgon ska det grillas abborre till middag)
Ny säsong av Dexter.


Efter lång väntan från min sida ska tv6 äntligen börja visa säsong 5 av Dexter. Förra säsongen slutade inte minst sagt med spänning och jag är väldigt nyfiken på hur Dexter kommer hantera den nya situationen han hamnat i.

Jag dör lite inombords.


Jag vet inte hur många gånger jag har sett alla olika trailers som finns på youtube men det här är den absolut bästa jag sett. Jag får inte bara rysningar och gåshud utan jag sitter här och gråter. Jag känner på mig att detta kommer vara en så helvetes mäktig film, jag är säker på att den inte kommer göra mig besviken och jag längtar så innerligt tills det är min tur att se den. Bara en vecka kvar, sedan är allt över.

Ny design.

Nu har jag åter igen gjort ändringar i designen och eftersom bloggen nu är 100 px mindre så kommer det se konstigt ut med de gamla bilderna ett tag framöver, jag orkar nämligen inte gå in och ändra på alla. Det finns fortfarande lite saker jag tänkt ändra på men det kommer ske delvis, det första jag ska göra är dock att byta header. Det vill säga så fort jag hittar insperation till någon. Men, jag hoppas ni tycker om den och om något ser konstigt ut så säg gärna till.


X-Men: First Class

Jag har alltid varit en stor nörd när det gäller X-Men. När jag var liten läste jag serietidningarna, vi lekte X-Men på rasterna i skolan (där jag alltid var Storm eller Gambit) och jag vet inte hur många gånger jag sett filmerna.
Nu har jag sett den senaste filmen som utspelar sig innan de tre orginalfilmerna. I First Class får vi se hur Professor Charles Xavier lägger grunden för mutantskolan som de andra filmerna delvis utspelar sig i och hur det egentligen gick till när hans ärkefiende och föredetta vän Magneto gick olika vägar.

Jag tyckte att filmen var väldigt bra, den hade allt det som en X-Men film ska innehålla. Visst fanns det mycket som inte stämde överens med serietidningarna (men hur ofta stämmer de överens egentligen?) och det var mycket småsaker jag störde mig på men allt som allt så var det en riktigt bra film. Jag älskar verkligen kemin som så tydligt syns mellan McAvoy och Fassbender och kemin mellan deras karaktärer är helt enastående. Riktigt bra skådespeleri från alla sidor genom hela filmen. Jag måste dock erkänna att jag gillade den senaste filmen,  Wolverine, lite mer när jag först såg den. Men det kan vara pga min stora kärlek till Wolverine och Hugh Jackman.

Emma Watson by Mark Demsteader


Konstnären Mark Demsteader har skapat en samling konstverk med Emma Watson som motiv.
Jag tycker dessa tavlor är oerhört vackra. Jag älskar teknikerna han använder sig av och jag är helt facinerad över hur han lyckats få henne se så levande ut. Om jag hade haft pengarna och chansen att få tag på en sådan här tavla så hade jag inte tvekat en sekund.

[bildkälla]

by the sounding sea.party like a rockstar?

Äntligen helg! Nu ska jag bara jobba i en vecka till och sedan ska jag äntligen få lite sommarlov. Det första jag ska göra är att dra till Miriam med Elin och vi ska se Harry Potter och dödsrelikerna del 2, ha x-men maraton och bara ha det så awesome som möjligt. (Det är helt sinnes hur mycket jag saknar dem båda)
Eftersom nästan alla jag följer på tumblr redan har sett den senaste Harry Potter-filmen så kan jag inte slösa min tid genom att hänga där hela helgen utan jag får ta och hitta på något annat. Så det blir antagligen till att sova ut, vila mina stackars värkande handleder och hänga med Jannika ett tag så, så hemskt är det inte.


Rock on dudes!


3. a song that reminds you of one/both of your parents


Pappa pratar alltid om hur mamma brukade dansa till denna låten och
varje gång jag hör den så tänker jag på dem båda.

- first class -


Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer.

Jag är på så satans bra humör idag men jag vet inte vad jag ska använda all denna lyckan till. Jag skulle så väldigt gärna sitta på en grillfest med alla mina närmsta vänner där vi dricker fina drinkar och pratar om allt mellan himmel och jord tills solen går ner. Men det är inte möjligt, så jag sitter istället här och lyssnar på den sommrigaste musiken jag kan hitta och sjunger med så högt jag kan.

åh, så bra.

Scott Pilgrim vs. The World


Det finns mycket kul man kan hitta på när man egentligen borde sova.

resten av ditt liv.

Jag tror jag har glömt att berätta den viktigaste av alla saker som hänt (och antagligen kommer hända) denna sommaren. Jag har nämligen blivit accepterad till yrkeshögskolans guldsmedsutbildning här i Falköping med start i höst. Jag är så otroligt lycklig, nu har jag ytterligare två år av mitt liv kartlagda och jag är på god väg att bli en äkta guldsmed. Visst, det är en lång resa kvar tills jag når mitt slutmål men jag har inte något emot att åka på detta krokiga spåret nu när jag vet vad jag vill göra med mitt liv.

7. five favorite movies of all time.


1. American History X 2. (500) days of summer 3. Inception 4. Mean Girls 5. The Guardian

(Dessa är långt ifrån alla favoritfilmer jag har men jag försökte ta filmer ur lite olika genrer.)

When I'm on my own I can be who I want to.


Jag lovar er, bättre sommarkvällsmusik kommer ni aldrig höra.

I've been waiting for this so long.

I fredags begav jag mig iväg till Västerås för att se på The Ark och träffa fantastiska människor och jag har haft det så himla bra. Fick äntligen träffa Sandra som är den finaste personen ni kan tänka er och vi åt middag och hade det trevligt innan jag begav mig för att träffa Miriam en timme försenad. Men det trevliga var att hon var helt förstående med tanke på hur många gånger jag fått vänta på henne. Vi gick till festivalområdet och där hade Tomas di Leva börjat spela, han kastade ut frukt till publiken och var allmänt flummig. När det äntligen tog slut så gick vi ända fram till scenen och där väntade Sanna, lika snygg som vanligt. Men jag var lite besviken på hennes val av kläder.
The Ark började och allt var trevligt tills det kom en tant som var aspackad och klängde överallt. Hon sa hela tiden hur fina vi var och hur fin ola var och under ett tillfälle pussade hon mig på axeln och Sanna bara hånskrattade tills hon blev rufsad i håret flertal gånger. Hon förstörde helt enkelt konserten, utom It takes a fool för då var det enda jag kunde tänka på gamla tider och betydelsen den låten har för mig.

Efter konserten mötte jag upp Sandra och Jesper igen och vi begav oss hem till dem där vi lyssnade på musik och drack vin tills det blev ljust igen. Det var så otroligt trevligt. Dagen efter så fick jag träffa lilla Vide och han var otroligt fin och verkade tycka det var kul att stirra på mig utan avbrott. Sedan gav vi oss ner på stan tills det var dags för mig att åka hem. Tiden gick så otroligt fort men jag hoppas vi träffas snart igen.