Poppin bottles in the ice, like a blizzard!

Årets första, men inte sista, halloweenfest spenderades i Axvall med personer jag aldrig träffat förut. Jag och Elin klädde ut oss till neonindiander och såg lite ut som karaktärerna i den gamla ungdomserien The Tribe:

Vi hade skitroligt och det behövdes verkligen en hel natt utan hämningar för att få en ordentlig paus från skolans stress. Vi dansade och sjöng högt till Lonely Island, hade långa konversationer om att Jokern är den bästa skurken någonsin och tog jaktbilder med en nedslagen svampbob:


Och vi får inte glömma dagens soundtrack:

"Ska inte Ken ha nio kronor för; ta de lyngt!?"

Red Hot Chili Peppers 11/10 2011


Konserten var helt fantastiskt bra och jag ska berätta hur och varför men dagen börjar långt innan Flea kommer in på scen med sitt lila hår och kör ett grymt bas solo.

Vi körde med bil till Västerås där vi skulle ta tåget till Stockholm, allt gick fint och vi kom med bra marginal till stationen men biljettautomaten ville oss inte väl utan vägrade ta emot våra kort. Efter många om och men så lyckades vi växla pengar med en snäll taxichaufför men det hjälpte inte så värst mycket för precis när vi fick pengarna så åkte tåget iväg utan oss. (Jävla SJ som inte kan vara försenade när man väl behöver det!) Så det var bara att köpa nya biljetter och bota vår bitterhet med Ben & Jerry's inne i stan. (Det hjälpte inte så värst mycket) Huvudsaken är att vi kom in till Stockholm två timmar senare än planerat och det visade sig att vår bitterhet skulle lättas avsevärt när vi insåg att tåget åkte utan oss för att vi skulle få se Jonas Gardell cyklandes genom stadens gator. Tillslut kom vi fram till Globen och ställde oss i kö med några norrmän och ett par fulla pojkar som delade ut gratis öl. Jag trodde ett tag att vi skulle frysa ihjäl men väl inne i Globens värme så hade vi the time of our lives.

De var så satans bra! De hade en grym spellista och publiken var en av de bästa jag varit med om, nästan inget knuffande och försök till att pressa sig förbi oss som stod vid kravallstaketet. Jag var som lyckligast när de spelade Charlie och konserten var som bäst när de spelade Can't Stop, Californication och By The Way. Jag saknade dock låtar som Snow (hey Oh) och 21st Century men man kan inte få allt man vill när de har så många bra låtar som de faktiskt har. Kritikerna tyckte inte om Fleas "oändliga" bassolon men jag säger screw them för jag tyckte nästan att de var kvällens höjdpunkter, jag älskar hur man kände basens toner gå igenom hela kroppen. Värt att nämna är också att Kiedis var lika snygg som han alltid varit och även fast han inte sjunger så jävla rent alltid så har han en av de skönaste liverösterna jag hört. Jag spelade in några korta filmer under kvällen så här har ni en video ur linsen på min mobilkamera:
Natten spenderades i en sovsal med 4 helt okända personer och förutom att det var dödande varmt så överlevde vi natten och tog oss iväg till stationen för att ta tåget hem till Västerås. Även denna resa gick långt ifrån smärtfritt, det brann någonstans i Enköping så vi fick ta pendeltåg och buss till Västerås. Vi hade väldigt tur för vi slapp parkeringsböter, jag hann med mitt tåg hem och som en liten bonus så hann vi även tanka (efter många om och men) och äta en kort lunch. Det blev två jävligt bra dagar allt som allt och vi var väldigt nöjda både konserten och sällskapet.

Paul McCartney

Jag ska se den mannen jag väntat på att på att se under halva mitt liv spela den musik som jag älskar mest i världen, live. Jag kan knappt förstå att det är sant. Jag ska se mannen, myten, legenden: Paul fucking McCartney!
Och inte nog med det, jag ska få se honom tillsammans med Moa, den finaste människan i världshistorien. Vi ska uppleva vår största dröm tillsammans en kall decemberkväll i Globen. Åh, jag vet inte vart jag ska ta vägen, jag är så lycklig. Paul <3


Excusez moi

Det är en helt vanlig lördag men jag har insett tre viktiga saker:

1. Det borde finnas fler människor som är lika underbara (och underhållande) som Alex Day.

2. Om exakt tre veckor kommer jag befinna mig i samma rum som denna fantastiska människan:

3. Jag tror jag är smått förälskad i Zooey Deschanels karaktär i tv-serien New Girl:

It's my favorite combination

Bara en vecka kvar till Red Hot Chili Peppers i Stockholm och endast tre veckor kvar till Asylum 7 i fucking Birmingham! Inkomsterna är få och utgifterna är många men jag är helt säker på att jag inte kommer sakna en enda krona när tiden väl är kommen.

Annars har jag en ganska fin vecka. Igår hade vi spelkväll och firade kanelbullen på dens dag och imorgon är det marken' här i stan så där kommer vi hänga och sedan blir det nog en och en annan film framåt kvällen.

Det ska finnas en första gång för allt.

att detta:                                                                     skulle leda till detta:

kunde jag då aldrig tro. I tordags fick jag äntligen tag på en praktikplats som innebär att jag ska bo hos min syster i hela fem veckor och det är jag så otroligt glad över. Sedan gick det bara nedför.
Jag råkade köra en stållinjal genom fingret i skolan och detta resulterade i att jag svimmade och slog i huvudet ganska rejält. Jag kommer fortfarande inte riktigt ihåg vad som hände men jag fick åka med ambulans till sjukuset i skövde och röntga hjärnan och allt annat som hör till när man slår i huvudet. Det visade sig att jag hade en hjärna och att den fungerade precis som den ska och förutom en bula lika stor som en knytnäve och nackont i några veckor framåt så gick allt bra. Jag tror att min tinnitus förvärrats lite också men jag ska nog komma över det som allt annat. Det fina med denna historien är ju ändå att jag kommer få en jävla massa massage de kommande veckorna.