Ännu en lista om tv-serier.


1. En serie som inte borde lagts ner?

Mord i Sinnet. Hermione Norris skulle ha stannat kvar och de skulle ha gjort minst 10 säsonger till om jag fick bestämma. Den serien gjorde aldrig ett enda dåligt avsnitt trots sina 6 säsonger.


2. En serie du önskar att fler tittade på?
Mord i Sinnet, Supernatural, Sherlock, American Horror Story och Coupling (Som en brittisk verision av Vänner fast liite bättre men vad annars kan det vara när Steven Moffat ligger bakom det hela?)

3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen?
Once Upon a Time och American Horror Story.

4. Din favoritserie nånsin?
Helt omöjligt att välja så jag nämner ingen.

5. En serie som du hatar?
Bones, så ofattbart dålig! och Stargate Universe + massa andra B-serier.


6. Ett favoritavsnitt av en favoritserie?
'Swan Song' i Supernatural, ett av de bästa säsongsavsluten någonsin.

7. Sämsta avsnitt av en favoritserie?
Det finns en hel del dåliga avsnitt av Buffy the Vampire Slayer, som den med läraren som är en jävla börnsyrsa eller något, inte bra alls.

8. En serie alla borde se?
Se fråga 2.

9. Bästa scenen nånsin?
En av de bästa scenerna någonsin är denna scenen ur Criminal Minds där teamet hittar Reid efter att han blivit kidnappad av en unsub. Stämningen i den scenen, alla kramar och allas upprivna men lättade ansikten ger så starka känslor. Det är även ett av de bästa avsnitten någonsin.

10. En serie du inte trodde du skulle gilla men visade dig älska?
Doctor Who, först tyckte jag den var väldigt B (vilket den kasnke är) men efter några avsnitt var det hela charmen. Det var dock ett tag jag såg några avsnitt så jag har inte sett Matt Smith som The Doctor än men tänkte snart ta upp tittandet igen.

11. En serie som gjorde dig besviken?
En brud tipsade mig om en brittisk tv-serie som heter Bedlam och när hon pratade om den så verkade den helt awesome men det var nog en av de sämre serierna jag sett.

 

12. Ett avsnitt du sett mer än fem gånger?
Jag har sett de flesta avsnitten av Criminal Minds och Supernatural fem gånger, give or take. Mord i Sinnet är en sådan serie jag tittar om på ungefär en gång om året så alla de avsnitten har jag sett många mer gånger än fem, det är helt klart.


13. Favoritserie från barndomen?

Dawsons Creek, Felicity, Beverly Hills 90210 och alla andra liknande serier. Jag var helt obsessed när jag var liten, sprang hem från bussen för att inte missa något avsnitt. När jag ser om serierna nu så tycker jag att de fortfarande har sin charm. Den serien som stack ut var väl Buffy the Vampire Slayer.


14. Manlig favoritkaraktär?
Sherlock Holmes i Sherlock, Bobby Singer i Supernatural, Tony Hill i Mord i Sinnet, Mark Sloan i Grey's Anatomy, Alla manliga karaktärer i Criminal Minds (helt omöjligt att välja) och Sawyer i Lost. bla.

15. Kvinnlig favoritkaraktär?
Emily Prentiss i Criminal Minds, Carol Jordan i Mord i Sinnet, Callie Torres i Grey's Anatomy, Lynette Scavo i Desperate Housewives. bla.

16. Guilty pleasure-serier?
Se fråga 13.

17. Favoritminiserie?
The Best Man.

18. Favoritserie som började tidigare än 2000?
Åter igen Beverly Hills, Dawsons Creek och Felicity.

19. Bästa cast?
Criminal Minds och Supernatural.

20. Favoritkyss?
Finns många! Men senaste awesome kissing moment var i Grey's Anatomy mellan Cristina Yang och Owen Hunt i "fläktrummet". Dem är så fina! Derek och Meredith är bara irriterande.

 

21. Favoritpar?
Lättaste frågan hittills. Tony Hill och Carol Jordan i Mord i Sinnet, jag vet att de inte officiellt har ett romantiskt förhållande men de har ständing en on going fight inombords för de vill så gärna vara med varandra men de kan inte på grund av många anledningar. Jag shipar aldrig karaktärer ur serier men de här två, dear lord, de är min OTP!

 

22. Favoritserieavslutning?
Supernatural säsong 5, Criminal Minds säsong 1, Sherlock säsong 3 (men jag hatar det så otroligt mycket också), I princip alla säsongsavslutingar i Grey's Anatomy men framför allt säsong 6.

23. Mest irriterande karaktär?
Strauss i Criminal Minds, Reed i Grey's Anatomy och Quinn Fabray i Glee. 

24. Bästa citat?
Alla, och då menar jag alla! I Sherlock. Varenda ord är så extremt genomtänkt, inget sägs i onödan så manuset är perfekt. Men ett exempel:
"
Lestrade? We've had a break-in at Baker Street. Send your least irritating officers and an ambulance. Oh, no no no, we're fine. No, it's the burglar, he's got himself rather badly injured. Oh, a few broken ribs, fractured skull, suspected punctured lung...he fell out of a window." - SH efter att en amerikan bla. pistolhotat Mrs. Hudson.

25. En serie du planerar att titta på (ny eller gammal)?
Jag har faktiskt skrivit en hel lista, men det får bli ett annat inlägg. Men bla. Castle, Spooks, Ringer och Community är med på listan.

26. Största OMG-ögonblick?
Det finns tre riktigt stora men jag vill inte avslöja vilka eftersom det är för stora spoilers för de som ännu inte sett avsnitten. Men de är ifrån Grey's Anatomy, Sherlock och Criminal Minds.

27. Bästa pilotavsnitt?
De senaste: Sherlock (fastnade direkt!) och The Walking Dead.

28. Första tv-besatthet?
Det var antagligen Glamour, Nya Tider, Skilda Världar, Melrose Place eller någon annan totally lame ass serie som jag aldrig skulle titta på igen. Man vet inte mycket när man är liten.


29. Pågående tv-besatthet?
Det är väl ganska tydligt? SHERLOCK!


30. Sorgligaste karaktärsdöd?
Samma här, vill inte avslöja något för de som vill se men även här har vi Criminal Minds, Sherlock, Supernatural, Grey's Anatomy och Lost.

Saker jag haft för mig de senaste dagarna


Jag orkade inte vänta mer på den svenska utgåvan så jag tog och beställde den senaste boken av en av mina favoritförfattare, Val McDermid på engelska. Det är den senaste delen i bokserien om spykologen Tony Hill och kriminalaren Carol Jordan. Jag har börjat läsa om serien från början i väntan på att denna boken ska anlända, så bra är dem.

Jag har spelat Magic Mystery: The Edgar Allan Poe Conspiracy mest för att jag lyssnar/läser/tittar/spelar allt som har med den mannen att göra och det var ett trevligt tidsfördriv i ett par timmar även fast det inte var världens mest givande spel.


Jag har tittat på en av mina absoluta favoritfilmer (och helt säkert den jag har haft längst på listan) Labyrinth med Elin. Min mamma spelade in filmen på VHS när jag var runt 4-5 år och jag tittade på den jämt så hela bandet är helt sönderslitet. Jag köpte filmen på DVD när vi var i England i höstas och nu invigdes den. Om man gillar fantasy, David Bowie eller filmer med en helt sinnessjuk men härlig twist så är det en film man absolut måste se.

Har även varit på gymnasiet med Elin och hälsat på våra kära fd. lärare och gjort klart det sista på förra terminens kursplan så nu är allt det inlämnat och snart betygsatt. Jag har ingen bra känsla för det hela men förhoppningsvis går det lite bättre än jag tror det kommer göra. Sorgligt nog var det nog de sämsta par manchettknappar jag gjort och ringarna är jag inte ens i närheten av nöjd med. (Jag saknar gymnasietiden..)


Jag har äntligen och ledsamt nog sett det sista avsnittet av Sherlock, grät ögonen ur mig, precis så det ska vara och nu väntar jag förväntansfullt på säsong 3. Jag läste även att nästa säsong ska komma ut någon gång under detta året så jag är ännu mer peppad!

Jag har läst ut både Röd Drake och Sjöjungfrun Sjöng Sin Sång pga. äcklig influensa som jag lyckats dra på mig.


Jag och min bror (mest jag) har lyckats puzzla ihop puzzlet från helvetet. Good times!

Har varit på besök hos min fina syster där vi åt tacos, tittade på film och åt massvis av fika och godis. Där snackar vi good times på riktigt!


I don't have friends. I've just got one.


Jag har åter igen snöat in totalt på den brittiska serien Sherlock. Jag såg första säsongen när den gick på svt för något år sedan och upptäckte nyss att de börjat sända säsong två i Storbrittanien så nu har jag snart sett alla tre avsnitt för denna säsongen. Det är så bra att jag inte ens har ord för hur mycket jag älskar denna serien. Den är gjord på ett sådant sjukt snyggt sätt och Benedict Cumberbatch och Martin Freeman har så otroligt bra kemi att jag bara vill kryp ihop i ett hörn och självdö. Visst har den sina små brister men det är ändå en av de bästa tv-serierna jag någonsin sett, den är på topp bland mina Criminal Minds, Supernatural och det senaste tillskottet, Grey's Anatomy.

Just nu andas och lever jag endast Sherlock Holmes.

THEY CALL ME STAAAACY!

Äntligen helg! tre dagar tillbaka till skolan och jag är redan helt slut. Vi har jobbat med CAD (computer aided design) hela veckan och jag har nu lärt mig grunderna i att designa smycken i 3D genom datorn. Det är väldigt givande most of the time förutom när man är så körd i huvudet av all data att man börjar komma på olika sätt att göra epilepsivideor och dör av skratt när det inte ens är kul.

Det jag egentligen skulle skriva om här var förra helgen då Miriam äntligen tog sig tillbaka till Falköping. Jag och Elin bakade biskvier och chokladkolor för att överraska henne. Vi delade julklappar och jag fick en kofta och t-shirt av Elin och duchkräm och bodybutter av Miriam (vilket classy sätt att säga att någon lukar illa och har dålig hy ;) Men vad har man annars vänner till? Vi tittade på Brides Maids, Pirates of the Caribbean 4 (vilken jävla skitfilm för övrigt! tyckte inte om den alls...) och Horrible Bosses vilket gav oss tre årets första internskämt.

På lördagen gav vi oss ut för att fira Miriam med fest och dunder. Jag och Miriam försökte lära oss Doctorin' the Tardis-dansen men det gick sådär. På Dagny's var det svensexa och vi fick drinkar av en man i sällskapet hela kvällen/natten. Vi dansade med nån kille vid namn Jånte med Å. Snackade med en trevlig man vid namn Mohammed (och hans vän Mohammed) och det blev allt som allt en awesome kväll med dans på borden och djupa nattsamtal.

Under söndagen begav vi oss till vår gamla svänskalärare på en fika, det är inte alla lärare man går hem till och får hembakad äpplepaj det är en säker sak. Hon är fin den kvinnan. Sedan blev det ännu mer fika när Elins far hade kalas och där fick vi både god mat och allt som kalas har att erbjuda innan Miriams tåg skulle avgå. Det var ett par väldigt fina dagar och nu vill vi ha Miriam tillbaka!

Get back to where you once belonged.

Idag kommer det finbesök till Falköping och mitt hem i form av två unga damer. Miriam kommer äntligen tillbaka till platsen där hon hör hemma (yes, jag är helt säker på att hon hör hemma här) och trion återförenas åter igen. Det blir julklappsbyte, firande av miriams födelsedag och total awesomeness i allmänhet.

Jag hoppas ni alla också får en fin helg.

New Year's Eve

Nyår firades som sagt hos Elin detta året och vi hade det totally awesome med god nyårsmiddag, sällskapsspel, Mario Kart Wii, champagne och fyrverkerier. Jag och Elin var uppe liiite längre än alla andra och drack upp den sista champagnen medans vi hade alla sorts konversationer på deras köksgolv. Bra avslut på 2011 och en bra start på nya året.

Nya året till ära så färgade jag även mitt hår i endast blått, det ska byggas på med olika blåa nyanser under årets första månader. Åh, livet känns så bra!