Musiktips

Jag hittade denna talangfulla tjej genom Alex Day på youtube och jag är helt förälskad i hennes sångröst. Hon gör fantastiska covers men skriver även egna låtar som är lika fantastiska och jag tänkte dela med mig av mina två favoritlåtar. En cover och en orginallåt. Just watch it damn it!


Bottoms up!

Nu är det slut på skoldagar och jag är ledig en hel vecka innan det är dags att gå ut på LIA igen. Det ska bli så himla skönt att kunna kliva upp ur sängen på morgonen utan någon sorts krypande dödsönskan. Sex veckor av skaparglädje, fantastiskt sällskap och lycka.
Även fast livet känns helt fantastiskt just nu så kan jag inte låta bli att önska att jag var på ett dansgolv i Birmingham,

åt glass med en kär och saknad vän,

eller var på en Paul McCartney konsert.

I said not blue!

Idag har jag gjort följande: spelat Fable med min bror, läst andra delen ur hunger games-trilogin och tittat på Doctor Who. Det är antagligen så resten av min helg kommer spenderas också och det är ingen skam i det. Jag längar mest till nästa helg då min syster kommer och stannar hela helgen och jag längtar tills jag börjar på praktiken igen.

Så ja, nu vet ni det.

Moonrise Kingdom


Moonrise Kingdom är Wes Andersons senaste film och jag ser så otroligt mycket fram emot att se den. Filmen handlar om två barn som blir kära och rymmer iväg tillsammans, vilket leder till att en grupp människor från olika håll letar efter dem. Som alltid när det gäller något Wes Anderson är inblandad i så är det fantastiska skådespelare, scener och charaktärer. Eftersom Life Aquatic är en av mina många favoritfilmer och Wes Anderson är en av mina få favoritregissörer så kommer det bli en höjdare.

"I'ts not all that's over, Tony"


Jag har äntligen tagit tag i saken och installerat Photoshop på min nya dator så under dagen har jag exprimenterat lite med nya effekter och försöker sikta in helgen på att lära mig lite nya saker med hjälp av fantastiska människor på tumblr.

Jag måste även få ranta lite för igår läste jag ut 'The Retribution' och den har lämnat mig i något sort mentalt sammanbrott. Jag grät mig igenom den halva sista delen ur boken och mitt hjärta gick i tusen bitar och har inte riktigt lappats ihop än. Jag blir alltid så engagerad i karaktärernas liv och speciellt när det gäller min OTP Carol och Tony. Jag blir alltid lika överraskad över hur Val McDermid lyckas fånga mig i den lilla bubblan där allt bara handlar om 'mord i sinnet' och hur svårt jag har att ta mig ur det tillståndet. Allting i mitt huvud är Mord i sinnet just nu och efter slutet på den senaste boken så är jag i den sorts känslomässiga tillstånd där det känns som att försöka andas under vatten. Ingen vet hur lång tid det kommer ta innan nästa bok kommer ut (med tanke på att det tog lite mer än två år förra gången) eller om det ens kommer någon alls? Men den tanken får man inte tänka, då är mitt litteraturliv över.

"Den här morgonen", sade han sakta, "känns vad som helst möjligt."

Detta är vad som uppehållt mig den senaste månaden:

Mitt Tony/Carol shipparhjärta har fått en rejäl boost med alla Mord i Sinnet-böcker av favoritförfattaren Val McDermid.

Och detta är vad som kommer uppehålla mig framöver:

Den senaste boken om Tony Hill och Carol Jordan (spännande som satan!) kan knappt förstå att jag sitter och bloggar istället för att läsa.

Tre charmiga spel som är helt magiska.

Förutom obsessive reading och spelnörderier så har jag haft beök av världens finaste person som jag har turen att kunna kalla min bästa vän. Nyligen hemkommen ifrån Irland valde hon att bo hos mig i en vecka och även fast jag låg hemma med magont och illamående så var den en av de bästa veckorna jag haft på länge.


Jag har även åkt på studiebesök med klassen i Bergkvara, en 8 timmars bussresa allt som allt men det var värt det för det var riktigt intressant att se olika maskiner som används för att framställa ringar och se hur engagerad mannen som äger företaget var. Det gör en lite lycklig.